Att få tag på en bonus att nyttja när du spelar är idag inte speciellt svårt och de för oftast enbart med sig en massa fördelar. Dock är det viktigt att du innan du nyttjar en bonus ser över det finstilta så att du inte går med på saker som du inte vill gå med på. Villkoren som gäller för din bonus ska finnas tillgängliga i samband med att du hittar bonusen och om inte så kan du höra av dig till spelbolaget och ställa frågan till dem.

Insättningskrav

Ett vanligt krav som många spelbolag använder sig av i samband med att de delar ut bonusar är att de sätter krav på dig som spelare att du sätter in en viss summa pengar själv på ditt konto för att kunna nyttja bonusen. Ofta förekommer detta i fall där bonusen i sig är väldigt stor. Det kan då vara att du får ut en liten del av bonusen direkt, men att du måste sätta in en viss summa själv för att få ut den resterande delen.

Omsättningskrav

När bonusarna först uppkom så var det många som såg det hela som ett snabbt sätt att få extra pengar på. För att undvika att folk nyttjar en bonus och sedan plockar ut den direkt i rena pengar, så har spelbolagen omsättningskrav som kräver att du omsätter bonusens summa ett visst antal gånger innan du kan plocka ut dina pengar. Får du en bonus på 100 kronor med ett omsättningskrav på 10 gånger så innebär det att du måste spela omgångar till ett värde av 1000 kronor innan du kan plocka ut dina pengar.

Tidsbegränsad hållbarhet

En del online casino bonusar kan vara tidsbegränsade, vilket gör att de går ut och försvinner från ditt spelkonton om du inte nyttjar den inom en viss tid. Att hålla koll på detta kan vara mycket viktigt, så att du inte går miste om en bonus som verkligen gynnar dig.

Max-summa att vinna

Detta är någonting som inte är så vanligt, men ibland förekommer det maxtak på hur mycket du kan vinna med en viss bonus. Eftersom många använder bonusar just för att kunna öka på sina vinstchanser kan det vara bra att hålla sig borta från bonusar med dessa villkor.

Begränsad till vissa spel

Ibland kan en bonus endast vara giltig för en viss sorts spel. Begränsningen kan till exempel vara för endast spel från en viss speltillverkare eller spel inom en viss kategori. I vissa fall kan det vara så specifikt att det endast är en enda slotmaskin eller pokervariant som bonusen gäller för. Därför kan det vara bra att se till så du inte väljer en bonus som du ändå inte kommer att nyttja av olika anledningar.