Spelandet minskade andra kvartalet 2020 jämfört med samma period 2019. Detta visar siffror från spelinspektionen. Alla bolag som är verksamma på den svenska spelmarknaden måste rapportera in omsättningen till skatteverket. Där visar det att totalt så omsatte de 99 bolagen som har svensk licens 5,9 miljarder kronor under andra kvartalet 2020. Detta är en minskning med 4,1 procent jämfört med samma period 2019.  

Den totala omsättningen på 5,9 miljarder kronor och är räknad på spelarnas insatser minus utbetalda vinster.

Omsättningen inte bara minskar för spelbolagen utan antal spelare som har valt att använda sig av spelinspektionens tjänst spelpaus ökar också. Lite drygt 4 procent mer personer är idag avstängda på spelpaus än tidigare. Totalt uppgår det till drygt 55 000 personer som har valt att stänga av sig via spelpaus.

Analysföretaget H2 Gambling Capital har även analyserat svenskarnas spelande på bolag utanför det svenska licenssystemet. Att många svenskar använder sig av dessa spelsidor har varit en debatt sedan licensen infördes och staten har fortfarande inte kommit i bukt med hur man ska hantera dessa spelsidor. H2 Gambling Capital uppskattade att svenskar spelar för mellan 620 till 732 miljoner kronor efter utbetalda vinster på spelbolag utan svensk licens.