Vart fjärde år samlas världens bästa fotbollslag för att tävla mot varandra i jakten på den prestigefulla VM-bucklan. De regerande världsmästarna Tyskland kammade hem den år 2014, efter en vinst med 1 – 0 mot Argentina. Det var en nervkittlande match som fick sitt resultat först på övertid, när Mario Götze lyckades sätta det avgörande målet. Enligt aktuell Fotbolls VM odds 2018 är tyskarna än en gång favorittippade att ta hem vinsten. Tyskland är dock inte det enda laget med goda förutsättningar att vinna turneringen, så de gör rätt i att hålla ett vakande öga på länder som Brasilien, Frankrike, Spanien och Argentina.

VM 2018 blir en speciell turnering för Sverige, eftersom det är första gången landslaget kvalificerat sig sedan 2006. Under kvalspelet var svenskarna i samma grupp som Frankrike och Nederländerna, som båda förutspåddes hamna i gruppens topp. Tack vare den stora målskillnaden lyckades svenskarna dock kamma hem andraplatsen, och tog sig till playoff mot Italien. Än en gång ansågs svenskarna vara i underläge, men de blågula hjältarna trotsade alla odds och besegrade de forna världsmästarna med 1 – 0. Det avgörande målet kom från Jakob Johansson, som därmed såg till att Sverige får delta i sitt första VM på tolv år.

För första gången någonsin kommer VM i sommar att anordnas i Ryssland. Därför har vi tagit fram en guide som ger fans viktig information inför turneringen, som nu bara är ett par veckor bort. Under gruppspelen kommer svenskarna att befinna sig i Nizjnij Novgorod, Sotji och Jekaterinburg. Om de går vidare från gruppspel finns det en god chans att de även får besöka andra arenor och städer. I vår guide hittar du kartor över arenorna och dess närliggande omgivning, där vi även märkt ut hotell, sjukhus, transportsätt och liknande. Du kan även lära dig vanliga ryska ord och uttryck som kan vara bra att känna till under sin semester. Spana in guiden, och glöm inte att packa ned den i väskan när det väl blir dags för avfärd.